Mierla (Turdus merula) Curiozitati din natura
Mierla (Turdus merula) poate fi văzuta cel mai adesea în zonele urbane, inclusiv prin parcuri, grădini, terenuri agricole și zone împădurite. Concentrația păsărilor poate crește semnificativ în mediul urban, comparativ cu mediul rural. Mierla se găsește mai frecvent în locații cu vegetație densă pentru a-și construi cuiburile. Cuiburile mierlei sunt făcute din iarbă, frunze și noroi.
Mierlele europene masculi au o culoare complet neagră, în timp ce femelele sunt de obicei maro. Masculii au ciocul galben strălucitor sau portocaliu, în timp ce ciocul femelei este maro până la maro închis. Ochiul la masculi este conturat cu un inel de un galben strălucitor. Mierla neagra cântărește în medie intre 60-150g.
Mierla are aproximativ 25 de centimetri lungime, cu o anvergură a aripilor între 34-38 de centimetri. Puii se nasc fără pene.
Mierla se hrănește in general cu: larve, insecte, melci, păianjeni dar si cu rame pe care le găsește scormonind in pământ. La toate astea se mai poate adaugă si diverse fructe de: măceș, soc, par, etc.
Mierla (Turdus Merula) Pe Campul Cu Papadii
Relaxare in natura plus Mierla (Turdus merula)
Mierla (Turdus merula) Curiozitati din natura
poate vrei sa citești si despre:
- Cinteza-Fringilla coelebs. Pasari in natura
- Găinuşă de baltă(Gallinula chloropus).Dimineata in natura
- Mugurarul (Pyrrhula pyrrhula) pasari din natura
- Ciocănitoarea neagră (Dryocopus martius) Stafia din padure
- Mierla (Turdus merula) – Fotografii din Natura
camera si obiectiv folosite: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2
editare foto: Luminar Ai