Mierla (Turdus merula)-Curiozitati si obiceiuri din natura
Mierla (Turdus merula) poate fi văzuta cel mai adesea în zonele urbane, inclusiv prin parcuri, grădini, terenuri agricole și zone împădurite. Concentrația păsărilor poate crește semnificativ în mediul urban, comparativ cu mediul rural. Mierla se găsește mai frecvent în locații cu vegetație densă pentru a-și construi cuiburile. Cuiburile mierlei sunt făcute din iarbă, frunze și noroi.
Curiozități si obiceiuri din natura - Mierla (Turdus merula)
Mierlele europene masculi au o culoare complet neagră, în timp ce femelele sunt de obicei maro. Masculii au ciocul galben strălucitor sau portocaliu, în timp ce ciocul femelei este maro până la maro închis. Ochiul la masculi este conturat cu un inel de un galben strălucitor. Mierla neagra cântărește în medie intre 60-150g.
Descriere
Mierla are aproximativ 25 de centimetri lungime, cu o anvergură a aripilor între 34-38 de centimetri. Puii se nasc fără pene. Mierla se hrănește in general cu: larve, insecte, melci, păianjeni dar si cu rame pe care le găsește scormonind in pământ. La toate astea se mai poate adaugă si diverse fructe de: măceș, soc, par, etc.
Localizare si teritoriu
Mierla este monogamă din punct de vedere social pe toata perioada vieții. Cu toate acestea, unele mierle masculi pot încerca să urmărească o femelă care are deja un partener. Mierla începe de obicei împerecherea de la vârsta de un an.
Odată ce o mierlă mascul a revendicat un teritoriu, el îl va apăra de concurenți alergând cu capul înainte, direct la orice pasăre care încearcă să intre pe teritoriu. De asemenea, femelele pot deveni ofensive și competitive în moduri similare atunci când caută locații de cuibărit.
Comportament in natura
Masculii folosesc o afișare complexă atunci când atrag femelele să se împerecheze. Au ciocul deschis, urmat de o serie de sprinturi și aplecări ale capului, împreună cu un cântec înăbușit. Dacă femela acceptă această afișare, ea își va ridica atât capul, cât și coada simultan, semnalând masculului că este gata să se împerecheze.
Colorația galbena/portocaliu a ciocului la mierla mascul este o calitate folosită pentru a atrage o pereche. Femelele sunt de obicei mai atrase de ciocul portocaliu, deoarece sugerează că masculul are abilități favorabile de căutare a hranei, ceea ce ar fi benefic în asigurarea cu hrana a puiilor.
Cuibul si reproducerea
Cuiburile pot fi găsite la aproximativ 6 metri deasupra solului fie în copaci, fie în tufișuri. Distanța de la un cuib la altul este în medie, de cel puțin 30 de metri unul fata de celălalt.
Vremea poate avea o influență asupra momentului în care pasărea alege să înceapă reproducerea, dar mierla se reproduce de obicei între lunile martie și iunie. În medie, mierla europeană creează 2 până la 4 cuiburi pe an. Fiecare cuib conține în medie 3 ouă.
Corbul comun (Corvus corax) păsări din natura
Eclozarea are loc după aproximativ 13 zile de incubație. Mierlele europene cântăresc aproximativ 6 grame la nastere. De obicei, în aproximativ 8 zile puii vor începe să dezvolte pene în zonele primare și secundare ale aripii. Dacă un pui este subponderal, posibil din cauza lipsei de hrană disponibilă, ar putea dura inca o zi sau două în plus pentru a dezvolta pene.
Majoritatea păsărilor, inclusiv mierla, sunt altriciale și necesită îngrijirea părinților pentru a supraviețui după ecloziune. Cuiburile sunt de obicei construite de femela. Atât mierla mascul, cât și femela contribuie la furnizarea de hrană, cum ar fi râmele sau larvele pentru puii.
Durata de viată
Cea mai lungă durată de viață cunoscută a mierlei europene în sălbăticie este de aproximativ 20 ani, dar durata medie de viață este de 2-4 ani. Odată cu creșterea densității umane și a perturbărilor, mierla se va muta frecvent în noi locații în căutarea unor zone care au un flux de trafic mai mic de oameni.
Mierla (Turdus merula)-Curiozitati si obiceiuri din natura
Poate te interesează si vrei sa citești si despre:
- Mierla (Turdus merula) Pasarea neagra din natura
- Relaxare in natura plus Mierla (Turdus merula)
- Mierla (Turdus Merula) Pe Campul Cu Păpădii
- Aușeii-cea mai mica pasare din Europa-Wildlife
editare foto: Luminar AI + Adobe Photosop CC
camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2 + Tamron 70-300vr