Stârcul cenușiu (Ardea cinerea) luându-și zborul
Mi-a plăcut sa stau câteva minute sa-l privesc cum vânează. Înainta încet, atent, cu mișcări fine, bine calculate. Apoi, rămânea brusc pe loc ca o stană de piatră. Aici îl vedeți luându-și zborul..
Stârcul cenușiu sau stârcul comun ( Ardea cinerea) cunoscut și cu numele de bâtlan, au o arie geografică extinsă. Se găsesc în toată Europa, Asia și Africa. Extinderea cea mai nordică a ariei lor este limitată la regiunile care oferă cel puțin patru luni de vreme caldă. Stârcii cenușii, au fost de asemenea raportați în zone din America de Nord, Groenlanda și Australia, zone considerate de obicei în afara ariei lor naturale.
Această specie este considerată doar parțial migratoare. Astfel, gama lor nu se diminuează semnificativ în timpul iernii sau a sezoanelor de reproducere. Cu toate acestea, un număr considerabil de indivizi pot migra la distanțe mari pentru a ajunge la noi locuri de reproducere.
Mugurarul (Pyrrhula pyrrhula) pasari din natura
Durata medie de viață estimată a stârcilor cenușii este de 5 ani. Mortalitatea este cea mai mare în primul an, cu o rată de 67%. Mortalitatea scade cu aproape 30% în al doilea an de viață și continuă să scadă pe măsură ce stârcii cenușii îmbătrânesc. Cea mai veche vârstă înregistrată a unui stârc cenușiu în sălbăticie este de 23 de ani. De peste patru ori durata de viață estimată.
te invit sa citești și despre:
- Stârcul cenușiu (Ardea cinerea) surprins în natura
- Pescărușul argintiu (Larus argentatus) pregătit de aterizare
- Mierla (Turdus merula) Pasarea neagra din natura
- Cinteza-Fringilla coelebs. Pasari in natura
- Găinuşă de baltă(Gallinula chloropus).Dimineata in natura
editare foto: Luminar Ai
camera și obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2