Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia

Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia

Cu mașina spre insula Lefkada - Grecia

Salutare! Ne-am întors recent din Lefkada și pentru ca știu ca se pun multe întrebări legate de aceasta insula m-am gândit sa va las niște detalii care v-ar putea ajuta la organizarea vacantei.
De la început va recomand sa aveți o lada frigorifica la voi. Informativ, prețul unei ape la 0.5 l la market în Vasiliki era undeva la 70 de cenți, o Cola la 0.5 l undeva la 1.2 euro, bere 1.5 euro.

La restaurant nu veți găsi bere sub 3.5 euro. Drumul pana în Lefkada l-am făcut în aproape 15 ore - 2 șoferi din București (o ora și vreo 20 min le-am stat la vama la Giurgiu plus 4 opriri de aprox 15 min).

Pe traseu și în Bulgaria și în Grecia sunt amplasate foarte multe camere de radar. Va recomand sa mergeți cu Waze (băgați locația și apoi dezactivați netul) ca să nu consumați și merge perfect. Sau pentru siguranță îl mai porniti din când în cand sa nu va treziți în alta direcție.

vacanta pe insula - lefkada - grecia-Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Lefkada Grecia

Info - radar - vinieta

Pe Waze va arata și uneori va anunță unde sunt camerele radar. De reținut este ca la fiecare întrare în tunel sunt camere și limita de viteza mai mica. Vinieta pentru Bulgaria se poate lua și online și de la vama și costa aprox 95 lei pentru o lună. (dacă stați o saptamana cazați dar întrați în Bulgaria a opta zi trebuie sa va luați vinieta pentru o luna, nu o saptamana). În Grecia se plătesc taxe de autostrăzi și poduri, fara vinieta.

vacanta pe insula - lefkada - grecia-Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Lefkada Grecia

Drumul spre insula Lefkada - Grecia

Taxa autostrada GRECIA - 2,4€+1,2€+2,4€+2,1€+1,2€+3,15€.
Taxa pasaj/tunel înainte de întrare în Lefkada - 3€- acestea sunt taxele pentru un drum doar.
Drumul de dus noi l-am făcut dintr-o bucata, dar la întoarcere am înnoptat în Salonic, lucru pe care vi-l recomand, deoarece veți fi mai obosiți la întoarcere.

Noi am avut cazare în Vasiliki, care are o plaja nu foarte spectaculoasa unde se face windsurf și una mai micuța, frumușică. Dacă nu aveți cazare luata, va recomand Pension Holidays Vasiliki.

vacanta pe insula - lefkada - grecia
Insula Lefkada Grecia

Top plaje de vizitat

Călătorie cu mașina spre insula Lefkada Grecia

1 Agiofili - se ajunge ușor din Vasiliki. E cea mai spectaculoasa din punctul nostru de vedere. Accesul se face și pe uscat și cu barca (6euro/pers). Pe uscat, drumul este puțin dificil în sensul ca nu este asfaltat, este pietruit și prăfuit in proporție de 80%. Ultimii 150-200 m sunt asfaltați.

Puteți sa mergeți și pe jos dar mai puțin de 45 min. nu veți face. Cu mașina faceți aprox 20 min, mers cu viteza 1 și 2. Pe drum sunt 2 locuri mai dificil de urcat, unde e posibil sa patineze masina dar un șofer cu experienta face față.

Noi am fost de doua ori aici cu mașina și recomandam sa mergeți cu mașina, doar dacă mașina nu e joasa și aveți puțin curaj. La întrarea în parcare este o poarta unde sta un nene și cere 5 euro pe parcare. Probabil ca depinde de momentul zilei deoarece o data l-am găsit acolo, a doua oara nu. Daca nu e, nu plătești.

plaja - agiofili - grecia
Plaja Agiofili Grecia

Poți parca mașina și înainte de gardul asta. Din parcare pana la plaja mai faci aprox. 5 min (10 dacă te oprești sa faci poze și sigur te oprești :))). Peisajul este superb, culoarea apei e ireala. ATENȚIE! pe plaja nu veți găsi mâncare sau băuturi, e doar un tip care vinde înghețată. Exista șezlonguri și umbrele dar nu știu prețul.

Va fac un top al plajelor care merita vizitate și în funcție de preferințele noastre :

2. Porto Katsiki, super priveliște, super apa, uneori sunt valuri, noi nu am prins din păcate valuri. Se coboară 2 min din parcare la plaja, parcare gratis, lângă parcare sunt doua magazine unde se face și gyros, pe plaja nu găsiți apa și mancare.

Au șezlong și umbrele la 10 euro dacă nu ma înșel. Se poate comanda mâncare de pe plaja de la niște oameni care se plimba pe acolo dar este puțin mai scumpa.

porto - katsiki - grecia-Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Porto Katsiki Grecia

Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia

3.Megali Petra. Super frumoasa, stânci mari în apa, valuri tot tipul. Parcare și șezlonguri cu umbrele gratis dacă cumperi ceva de la bar, la fel si mâncare doar la barul acela nu și pe plaja.

plaja - megali petra - lefkada-Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Megali Petra Lefkada

4.Agios Nikitas un sătuc frumos , apa foarte frumoasa, au multe terase cu mâncare și băuturi pe acolo din ce rețin eu și parca nu au șezlonguri. Sper sa nu ma înșel. Nici aici nu am plătit parcare dar se coboară aprox 10 min pana la plaja, depinde unde parchezi.

Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Agios-Nikitas Lefkada - Grecia

5. Kathisma- nu ni s a părut asa spectaculoasa cum ne așteptam.. Nu au fost valuri, se închiriază umbrele și șezlonguri, nu știu prețul, sunt niște terase pe acolo..

plaja - kathisma - lefkada-Calatorie cu masina spre insula Lefkada Grecia
Plaja Kathisma Lefkada

6. Plaja Poros- nu ne-a impresionat deși pe net arata wow. Exista terasa și șezlonguri, nu se plătește parcare.Plaja Megali Petra este unita cu Plaja Kavalikefta, va recomand sa băgați pe gps megali Petra pentru ca în partea cealaltă nu e asa spectaculos peisajul.
Dacă stați în Vasiliki va recomand terasa Pondi. Ca și stațiune Vasiliki e mai mica dar foarte simpatica și are preturi mult mai bune decât Nydri. Un platou cu fructe de mare e undeva la 20-25 euro de 2 pers și este suficient.

Câteva informații legate de excursie

Va mai recomand sa va luați crema cu factor de protecție mare ca eu am avut cu spf 30 și nu a prea făcut fata.
Noi am fost într o croaziera cu Makedonian Palace pe insulele Itaka-insula superba, oprire pentru balaceala, Scorpions-superba, oprire pentru balaceala, Kefalonia în Fiskardo - ai timp doar sa mănânci ceva și sa te plimbi, Egremni - superba, oprire pentru balaceala și ne au mai băgat sub o Stanca unde era apa foarte frumoasa. Tot cu ei am mers apoi în alta zi la o petrecere pe vapor care a fost draguta. Prețul a fost 20 euro de pers.

Pe noi benzina și taxele de drum ne au dus în tot 1200 lei de mașină.
Cam atât!

insula - lefkada - grecia
Lefkada Grecia

L.E: toate plajele menționate mai sus sunt cu pietricele, foarte frumoase de altfel, însă acestea se încălzesc destul de tare și sunt cam incomode. Va recomand niște cipici pt. plaja. Noi am avut din Decathlon. Găsiți și pe acolo. Sunt undeva la 25 lei perechea.
De asemenea, culoarea apei este influențata de lumina soarelui. Sfaturi si impresii venite de la Diana Elena. Vorbim de anul 2019.

Călătorie cu mașina spre insula Lefkada Grecia

Vacanta plăcută!

te invit sa citești si despre: Fantanile de la Burj Khalifa – foto-video

sau poate te interesează si: Locuri frumoase de vizitat in Palma de Mallorca





Mai nouă Mai veche

Formular de contact