Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania

 Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania

Inaugurarea în octombrie 2015 a unui pod din cabluri metalice, cu o lungime de 360 de metri, suspendat la 100 de metri deasupra unei văi, unde curge un pârâu, în canionul Geieralay, a făcut din Mörsdorf o atracţie pentru familii, grupuri, indivizi. Şi încă una gratuită, cu adrenalină garantată!

Podul are o lungime totală de 360 ​​m și este unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din Europa,si se afla la o inaltime de aproxmativ 100 m deasupra solului. Greutatea este de 62 de tone.

Structura portantă constă din patru cabluri cu spirală cu diametrul de 40 mm, cabluri spirală inferioară și două cabluri spirale deschise, care servesc de asemenea ca un mâner și au o grosime de 32 mm. Ancorajele cablurilor de suspensie au fost realizate pe piedica cu 6 tije de ancorare cu diametrul de 63 mm, care au fost cimentate până la 25 m adânc în piatră.

podul suspendat-mörsdorf brücke din germaniapod suspendat pe cabluri - mörsdorf brücke
#Mörsdorf Brücke
podul suspendat-mörsdorf brücke din germania mörsdorf brücke  - vedere de jos
#Mörsdorf Brücke vedere de jos

Adrenalina pura la trecerea pe podul Mörsdorf Brücke

În diagonală sub cablurile de sarcină inferioare se afla două cabluri de ancorare pentru vânt montate  in diagonal si care rezista la o preîncărcare de 100 kN cu ancore Geoflex de 9 m în piatră. Pe aceste funii, podul este tensionat oblic în jos si care este stabilizat lateral, astfel încât să nu se răstoarne în vânturile puternice și, în general, să prezinte un comportament la vibrații amortizat.

Podul are o încărcătură maximă de 76,5 tone, ceea ce corespunde pentru aproximativ 950 de persoane cu o greutate medie estimată de 80 kg.

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania - pod suspendat pe cabluri - mörsdorf brücke
Mörsdorf Brücke-un pod pe cablu in Germania

Cel mai spectaculos pod pe cabluri din Germania

Cele patru scânduri de lemn (de 0,85 m lățime, 6 cm grosime), fiecare la 10 mm distanță, sunt realizate din lemn de brad Douglas impregnat sub presiune, care este permis în Germania ca lemn structural pentru construcțiile portante și au fost separați longitudinal de 1,49 cu șuruburi la structurile metalice montate. Construcția sau structura metalica este din oțel special. Distanta dintre cablurile de balustrada permite un spatiu de intrare de 1,40 m la nivelul umarului. Prin urmare, podul este disponibil doar pentru pietoni, iar bicicletele trebuie împinse.

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania - pod in germania-mörsdorf brücke
Pod in Germania-Mörsdorf Brücke

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania

Cateva informatii legate de pod

Conceptul general al Geierlay include un centru de vizitatori cu o parcare mare cu plată, prevazuta de asemenea si pentru autocare. Centrul de vizitare are un bistro. Podul însuși poate fi accesat numai pe jos sau cu bicicleta, pe o lungime de 1,8 km de piatra pavată.

Podul poate fi accesat gratuit și este deschis pe tot parcursul anului, cu excepția vantului și a furtunilor. În primele patru săptămâni de la deschidere, a fost vizitat de aproximativ 45.000 de persoane. La 30 decembrie 2015 a fost oficial o sută de mii de vizitatori și după un an deja mai mult de 370,000 de vizitatori .

podul suspendat-mörsdorf brücke din germania mörsdorf brücke  - vedere de jos
#Mörsdorf Brücke vedere de jos

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania

Galerie video aici:https://www.youtube.com/watch?v=mX2yvulez44


Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp

Mai nouă Mai veche

Formular de contact