Caprioara si portia de adrenalina din padure
Stataeam jos pe iarba intr-o poienita la baza unui copac. Trecuse ceva vreme, cand doua trosnituri scurte mi-au atras atentia. Ma intorc usor sa cercetez zona. Sunetul venea de undeva din dreapta. Printre crengi si frunze zaresc o caprioara ce statea jos (erau trei, urma sa aflu mai tarziu).
Distanta destul de mare, crengile si frunzele, nu imi permiteau sa pozez din locul unde eram. Trebuia sa ma apropii si sa gasesc un loc de unde sa pot fotografia. Dupa vreo 5-6 metri parcursi in patru labe, ajung mai aproape si incerc sa trag doua, trei cadre. Greu, foarte greu sa focalizez.
Singurul punct de focus, alerga de la un capat la altul al obiectivului ca un "nebun" incercand sa gaseasca tinta. Eu, cand pe burta, cand pe un genunchi, cand pe altul. Binenteles, fac si zgomot iar caprioara se uita in directia mea si se ridica. Acesta a fost si momentul meu norocos cand am reusit sa o fotografiez. Mai jos vedeti rezultatul, plus cateva poze la comment.
Caprioara-Portia de adrenalina din padure
Cateva informatii despre caprioare
Înălțimea la greabăn este între 65–75 cm iar lungimea corporală poate varia între 95 și 135 cm.
La unele specii, dimorfismul sexual este foarte pronunțat: Masculul, Capreolus capreolus L, numit căprior, are dimensiuni mai mari decât femela și posedă coarne, cântărind între 20 și 30 kg.
A nu se confunda cu cerbul (Cervus Elaphus L.), un animal înrudit, de dimensiuni mult mai mari, care are greutatea cuprinsă între 180 și 300 kg. Longevitatea este apreciată la 12-15 ani. Căprioara este vânată pentru blana sa de culoare roșie brună sau roșie-căramizie, devenită cenușie pe timp de iarnă.
Caprioara si portia de adrenalina din padure
te invit sa citesti mai departe despre:
- De-a v-ati ascunselea prin padure – Caprioare
- Şorecar comun-Buteo buteo-wildlife photography
- Cum sa fotografiezi căprioare – Wildlife Photography
- Bucuria de a fotografia vulpea in padure
Camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 100-400
editare: Adobe Photoshop CC + Affinity Photo